Jeugd

Wat is er nog leuker dan musiceren? Juist ja, samen in groep muziek maken! Dat moedigen wij reeds aan vanaf jonge leeftijd. Zo kan je al komen meespelen in ons jeugdorkest na 1 jaar ervaring met een muziekinstrument via de muziekschool. Onze jeugdfanfare is zeer belangrijk voor onze vereniging, want zij verzekeren onze toekomst. 

Momenteel spelen maar liefst 15 jeugdmuzikanten mee onder leiding van dirigente Karla Van Loo.
Tijdens de wekelijkse repetities op vrijdag tussen 19u en 20u (uitgezonderd schoolvakanties) wordt er hard gerepeteerd, want jaarlijks spelen de jeugdmuzikanten minstens 1 concert. 

Wanneer de muzikanten voldoende hebben bijgeleerd en de nodige speelervaring hebben, zullen ze gevraagd worden om de instap te maken in Fanfare Sint-Donatus Bouwel. De jeugdfanfare is dus de ideale voorbereiding om de doorstroom te maken naar ‘het grote orkest’. Daarom hopen wij je te verwelkomen in onze jeugdfanfare om samen met ons nog een heel leven muziek te kunnen maken.

We sommen nog even enkele belangrijke voordelen op van meespelen in onze fanfare:

  • Onze fanfare betaalt de helft van het inschrijvingsgeld van de muziekschool terug;
  • Wanneer je kiest voor een blaasinstrument uit de fanfare, kan je via onze vereniging een oefeninstrument in bruikleen krijgen;
  • Naast samen muziek spelen, maak je ongetwijfeld vrienden voor het leven en neem je deel aan tal van jeugdactiviteiten en uitstapjes.

Wie weet sta jij dus volgend jaar wel mee op de groepsfoto?!

Sint Donatus